keskiviikkona, syyskuuta 7

STOCKHOLM BLOG HOUSE

Viime viikolla lähdettiin siis parin bloggaajakollegan kanssa kohti Ruotsia, suuntana siis Blog House Stockholm. Aikaisemmat Ruotsin -risteilyt on olleet joko niitä lukioajan rälläyksiä tai sitten lapsuudessa tehdyt matkat, jolloin Tukholmassa on kierretty ne aivan perus paikat: keskusta, vanha kaupunki ja Gröna Lund.

Untitled

Laivakin on yleensä ollut Silja, mutta tällä kertaa lähdettiin Viikkarin M/S Mariellalla ja laivoja on käsitykseni mukaan hieman rempatttu sitten viime vierailun, joka tapahtui joskus viime vuosituhannen puolella. Hyttien sisustusta oli ainakin päivitetty vähän tähän päivään ja menomatkalla meille oli järjestetty illallinen ravintola Food Gardeniin. Konsepti toimi hyvin, annoksia oli mahdollisuus valita joko a la carte listalta tai buffetista, tai vaihtoehtoisesti yhdistellä molempia.

Untitled

Untitled

Untitled

Seuraavana aamuna heti ensimmäisenä otettiin suunnaksi Mall of Scandinavia ja vaikka tässä on elämän aikana tullut kierreltyä jos jonkinmoisia ostoskeskuksia, en ole ikinä nähnyt vastaavaa! Muutama tunti meillä siellä menikin ja just kun luulin, että olin kiertänyt koko paikan, löytyi aina vaan uusi siipi uusine kauppoineen. Kamalasti löytyi taas kotiin kannettavia asioita, varsinkin sisustuspuolelta, mutta säästökuurini takia tyydyin vain Pull & Beariasta ostettuun farkkutakkiin ja huiviin. Se farkkutakki on kyllä niin täydellinen!

No okei, ostin mä myös pientä sisustuskrääsää. Mulla on kotona valkoinen nahkasohva ja selkeä visio siitä, että se pitäisi täyttää eri värisillä ja kuosisilla tyynyillä. Etsinnässä on ollut samettipintainen merenvihreä tyyny ja täydellinen yksilö löytyi - tosin hinnasta olisi pitänyt ottaa yksi nolla pois, jotta sen olisi voinut raahata kotiin asti. Alakerrasta löytyi kaikkien onneksi kuitenkin ns. köyhän miehen Granit, eli Lagerhaus, josta löysin kaikenlaista pientä sälää kotiin.

Untitled

Mall Of Scandinaviasta löytyi myös oiva lounaspaikka, josta Veera tiesikin jo etukäteen: Raw Sallad. Acai bowlit oli mulle uusi tuttavuus, mutta niin herkkullista ja ennen kaikkea terveellistä ruokaa, että aion tällä kotonakin jatkaa niiden nautiskelua! Blogin suhteen matka inspiroi mua myös yhä enemmän terveellisiin elämäntapoihin, sillä kun aamulla heräsin siinä 9 aikoihin, oli Laura jo ehtinyt käydä vetämässä pienen porrastreenin. Ehkä munkin olisi aika vaihtaa tämä ikuinen yökukkujan rooli siihen aamuvirkkuiluun ja aloittaa treenaminen taas pitkän kesätauon jälkeen.

Untitled

En ole tästä blogissa varmaan koskaan maininnut, mutta Jens Lapiduksen Stockholm Noir -trilogia on mun ehdoton lempi kirjasarja. Jensin tuotanto muutenkin. Oli aivan älyttömän siistiä nähdä livenä osa kirjojen tapahtumapaikoista, kuten Solna ja kyltit Södertäljeen.. meikäläinen meni ihan kikseihin niistä!

Päivitän lisää meidän matkasta pian, luvassa on pari hyvää ruokavinkkiä ja joista yksi on ehdottomasti Tukholman paras brunssipaikka! Tätä ei kannata missata. Psst.. Norwegianilla on vielä ainakin tämän päivän ajan tarjoukset voimassa ja Tukholmaan lentää nyt todella edullisesti, vain 28 € / suunta.

Untitled

En itsekään pystynyt vastustamaan noita tarjouksia, niimpä ostin marraskuulle lennot Ranskaan. Meitä odottaa siis pieni romanttinen get away Charloten kanssa ja kohteena on tietenkin Pariisi!

2 kommenttia:

  1. tee Sun kämpästä postaus. Ois kiva nähä sisustusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä teen! Yritän tehdä sen lähiaikoina kun on vielä valoisaa, mulle tuottaa vaan ongelmia pitää kämppä kuvauskunnossa :D

      Poista